ONK Loppersum 125cc specials, 10 juni 2017

Zaterdag 10 juni moest Nynke een kampioenswedstrijd in Loppersum rijden. 's Morgens waren enkele jeugdklassen eerst aan de beurt, in de vroege avond was Nynke pas aan de beurt. Nynke haar vrije en start training verliepen goed. Het was echter al snel duidelijk, dat ze wel eens problemen zou kunnen krijgen met haar starts. 

In haar eerste serie kwam Nynke heel slecht weg. Je zag haar goed reageren op het startlint, maar na een enkele meter viel haar special bijna helemaal stil. Nynke kon de special gelukkig wel aanhouden. Echter, hierdoor miste ze direct enige aansluiting met de andere coureurs in haar serie. Nynke begon aan een inhaalrace, maar kwam niet verder dan een 4e plaats. Het bleek dat de baan heel erg gripperig was. Nynke is licht en kreeg geen wielspin. Daardoor kwam zij niet bij de start weg. Ze zou kunnen proberen om nog meer voorop de motor te gaan zitten, maar ook dit lukte Nynke niet. Nynke is niet een van de grootste, en kan niet verder naar voren komen op haar special (gestrekte benen). 

Ook in haar 2e serie lukte het wederom niet met de start. Nynke viel bijna weer compleet stil. Ditmaal kwam Nynke niet verder dan een 5e plaats. Nynke moest hierdoor eerst een B- finale rijden. Als ze bij de eerste 2 zou eindigen, zou Nynke nog meedoen in de A- finale. Vol goede moed begon Nynke aan de B- finale. Een proefstart ging goed (echter wel op gras), dus hopelijk meer succes bij de start. Maar helaas... ook dit keer mocht de start niet lukken. Nynke kwam los met het voorwiel van de grond, en viel bijna weer stil. Ze hield de motor aan de praat, maar had gelijk een achterstand. Liggend op plaats 3 begon ze meters vooruit te maken. Nynke wilde heel graag naar de A- finale, dus vocht ze door. In de laatste ronde was het plekje wisselen met Delina. Over de finish, bleek dat Nynke net voor Delina was geëindigd... wat een A- finale voor Nynke opleverde. 

In de A- finale had ze de binnenste startpositie. Daar had Nynke ook op gehoopt, want hier was wellicht nog een stukje gras te vinden. Hier zou ze wielspin kunnen krijgen voor een betere start. In de A- finale kwam ze dit keer wel redelijk weg, haar motor viel niet zo "dood" als in de vorige series en finale. Nynke lag eerst laatste, maar vocht. In de laatste ronde passeerde ze de voor haar liggende coureur en kwam na 4 ronden als 5e over de finish.

Ondanks de slechte starts van Nynke, heeft Nynke een goede wedstrijd gereden. Ze zat er lekker op, en verbeterde zich per serie. De snelheid bouwde ze ook per serie en finale op. Al met al, wel een goede dag! Nynke had het gevoel, dat als ze betere starts had gehad, ze ook wellicht wat verder omhoog had kunnen komen. Volgende ronde, volgende kans!

 

           

       

    

 

En dan nog 2 filmpjes van Nynke in Loppersum. Het eerste filmpje is een hele spannende B- finale. Nynke wist zich hierin te plaatsen voor de A- finale. Het tweede filmpje is de A- finale. Veel kijkplezier:

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024