ONK Stadskanaal 125cc specials, 5 juni 2017

 

En dan nu dag 3 van het Pinksterweekend... ONK 125cc specials in Stadskanaal. Hier had Nynke echt ontzettend veel zin in! Vorig jaar riep ze luid, dat ze het een hele mooie baan vond. Ze wilde hier heel graag goed presteren. Echter, de dag ervoor ging ze in haar laatste serie er weer af (Norden). Na onderzoek door medische opvang aldaar bleek dat ze gewoon mocht rijden in Stadskanaal.  

 

Maar jullie kunnen jullie voorstellen, dat Nynke voor haar eigen gevoel weer een stapje terug deed. Vertrouwen wat ze erbij had gekregen na Blijham, zakte nu weer een stapje terug. En dat kon je ook zien aan het begin van de dag in Stadskanaal.

Nynke begon rustig en had tijd nodig om te laten zien, wat ze in huis had. In de loop van de manches werd Nynke steeds "beter" en begon ze de baan goed te gebruiken. In de eerste manche was ze nog afwachtend (vooral ingaan eerste bocht), maar daarna ging het steeds beter. 
In de eerste manche werd ze 4e. In haar 2e manche passeerde ze weer als 4e de eindstreep. Nynke reed een super 3e en laatste manche. Ze kwam goed weg bij de start, en kon haar ritme vinden. Na eerst op een 4e plaats te hebben gelegen, rukte ze na 3 ronden op naar een 2e plaats. In haar laatste ronde liep ze zelfs op de kopman in. Na optelling van de punten, bleek Nynke genoeg punten te hebben om het podium te betreden. Nynke werd 3e in Stadskanaal... en trots dat ze op zichzelf was! En wij als team, natuurlijk ontzettend trots op haar ongelooflijke doorzettingsvermogen!

 

    

    

 

Nynke haar laatste manche was een hele mooie race. Dus hieronder kunnen jullie deze eens gaan bekijken:

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024