Speedway Blijham, 3 juni 2017

Nynke reed hier een kampioenswedstrijd en Jeffrey reed mee in de 250cc speedwayklasse, met nog 3 andere coureurs.
Nynke werd aan het einde van de dag als 8e geklasseerd. Nynke moest eerst weer vertrouwen opbouwen, na haar klapper in Veenoord, de week ervoor. Eigenlijk was het best een goede dag voor haar. Nynke werd in de loop van de wedstrijd steeds beter, en kon haar race opbouwen. In Blijham reden er ook Duitse coureurs mee, en dit deed de 125cc specialklasse goed. Het zorgde voor leuke races. Nynke verzamelde genoeg punten voor een B- finale. Hier mocht ze als 3e een plekje kiezen. In de B- finale reed Nynke naar een 4e plaats, wat haar een 8e plaats opleverde!

Jeffrey begon de dag prima. Hij had een prima training en had er heel veel zin in! In zijn eerste serie werd hij 4e. Hij kwam goed weg, maar bij ingaan van de bocht was er te weinig ruimte, waardoor hij even van het gas moest. Aansluiting kon hij hierna niet meer maken. Zijn 2e serie verliep minder goed. Jeffrey had een hele goede start, maar had zoveel grip, dat hij achterover sloeg op de finishlijn. Spatbord kapot en een krom stuur als resultaat.

Er was te weinig tijd om dit te herstellen. Zodoende is Jeffrey niet van start gegaan in de volgende serie. Na afloop van de wedstrijd is Jeffrey zijn speedwayer in orde gebracht voor de Stortebeker Pokal in Norden, waar zowel Jeffrey als Nynke voor zijn uitgenodigd!

Van Blijham zijn natuurlijk vele filmpjes gemaakt. Hier laten we echter 1 filmpje zien in plaats van de gebruikelijke 2. Dit keer alleen een filmpje van Nynke: